Taalkeuze: Nederlands / English

Top 100 uitleningen 2023

 

 

Twee titels uit de Online Bibliotheek domineren de lijsten van 2023. Het meest geleend was De Camino, van Anya Niewierra (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff). Goede nummer twee was Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, vorig jaar nog het meest geleende boek (The House of Books).

     

Beide titels hadden hun hoge notering te danken aan de uitleningen in de digitale bibliotheek.  Het meest uitgeleende papieren boek vinden we terug op de 3e plek: Lucinda Riley's Atlas, het laatste boek uitt de succesvolle serie De zeven zussen (Xander Uitgevers). 

Het leven van een loser. Wegwezen van Jeff Kinney (De Fontein) was het meest populaire kinderboek, op de 5de plek.

 

 

 

Een voorlopige schatting van het totaal aantal uitleningen in de openbare bibliotheek komt op 50,6 miljoen papieren boeken, iets minder dan vorig jaar. De uitleen van e-books bleef stabiel op 5,5 miljoen. Audiobooks kwamen tot een totaal van 2,3 miljoen. 

Bekijk hier de volledige CPNB Top 100 Uitleningen 2023.

Berichten:

Leenrecht bij scholen

Het leenrecht is ook van toepassing bij uitlenen op scholen, maar onderwijsinstellingen zijn vrijgesteld van de betaling van leenrechtvergoeding. Hoe zit dat? »

E-books en e-readers

E-books worden op allerlei manieren tijdelijk ter beschikking gesteld. Lees hier meer over uw rechten en plichten bij het gebruik van e-books. »

1 2