Taalkeuze: Nederlands / English

Top 100 uitleningen 2022

 

 

Na twee slechte jaren als gevolg van de coronamaatregelen wisten mensen in 2022 de weg weer te vinden naar de bibliotheek. De papieren uitleningen telden weer volledig mee, waar in 2021 de online titels nog de Top 100 domineerden.

 

Delia Owens 

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens (The House of Books) is het meest uitgeleende boek, met name dankzij de online uitleningen. De gehele top 3 wordt in beslag genomen door boeken voor volwassenen, dat was in het verleden wel anders. 

Het meest uitgeleende papieren boek vinden we terug op de 2de plek: Lucinda Riley's De zevende zus uit de succesvolle serie De zeven zussen (Xander Uitgevers). Marion Pauw was verantwoordelijk voor de meest succesvolle thriller. Haar Vogeleiland (The House of Books) kwam uit op de 3de plek.

Het leven van een loser. Wegwezen van Jeff Kinney (De Fontein) was het meest populaire kinderboek, op de 4de plek.

In 2022 kon de openbare bibliotheek eindelijk weer open en uitlenen. Een voorlopige schatting komt op een totaal van 51 miljoen papieren boeken. De uitleen van e-books bleef stabiel op 5,3 miljoen. Audiobooks kwamen tot een totaal van 2,1 miljoen. 

Bekijk hier de volledige CPNB Top 100 Uitleningen 2022.

Berichten:

Leenrecht bij scholen

Het leenrecht is ook van toepassing bij uitlenen op scholen, maar onderwijsinstellingen zijn vrijgesteld van de betaling van leenrechtvergoeding. Hoe zit dat? »

1 2 3