Taalkeuze: Nederlands / English

Top 100 uitleningen 2021

 

Top-titels Onlinebibliotheek bepalen de top 3

Het tweede coronajaar leidde niet tot veel veranderingen in de top 100. Opnieuw wisten veel mensen de weg te vinden naar de Onlinebibliotheek. De populaire online titels van 2021 waren dezelfde titels van 2020, de top 3 was dan ook ongewijzigd.

 

Rutger Bregman

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman (De Correspondent) is opnieuw het meest uitgeleende boek. De gehele top 3 wordt in beslag genomen door oorspronkelijk Nederlandstalige boeken voor volwassenen.     ’t Hooge nest van Roxane van Iperen (Lebowski) wisselde van plaats met De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld (Atlas Contact) op de 2de respectievelijk de 3de plek.

Het meest uitgeleende papieren boek was Lucinda Riley's De zevende zus uit de succesvolle serie De zeven zussen. Het leven van een loser van Jeff Kinney maakte zijn comeback als meest geleende kinderboek.

 

In 2021 werd opnieuw minder uitgeleend door openbare bibliotheken als gevolg van de corona-maatregelen. Een voorlopige schatting komt op een totaal van 38 miljoen papieren boeken. De uitleen van e-books bleef stabiel op 5,6 miljoen.

Bekijk hier de volledige CPNB Top 100 Uitleningen 2021.

Berichten:

1 2