Taalkeuze: Nederlands / English

Symposium 25 jaar leenrecht

 

Wat 25 jaar geleden startte met ‘het kwartje van Nuis’ is anno 2015 uitgegroeid tot een vergoeding van 13,16 eurocent per uitgeleend boek. 25 jaar Stichting Leenrecht – een natuurlijk moment om stil te staan bij de doelstelling en de grondslag van de leenvergoeding. Voldoen deze nog, of is er aanleiding voor aanpassing? Hoe kijken de verschillende betrokkenen daar tegenaan? Tijdens een middagbijeenkomst in Sociëteit De Witte in Den Haag gingen verschillende sprekers in op de actuele aspecten van het leenrecht.

Mevrouw Marja van Katendrecht verwerkte als digithecaresse haar persoonlijke kijk op bibliotheek en leenrecht in een film die tijdens het Symposium vertoond werd.


Het kwartje van Nuis

In het kader van het 25-jarig jubileum van Stichting Leenrecht verscheen 'Het Kwartje van Nuis', een onderzoeksverhaal geschreven door Marcel Metze over 25 jaar leenrecht dat u hier kunt downloaden.

Een papieren exemplaar zenden wij u graag toe. Stuurt u een email aan leenrecht@cedar.nl met uw naam en adres, dan ontvangt u dit boekje van ons gratis.  

Berichten:

E-books en e-readers

E-books worden op allerlei manieren tijdelijk ter beschikking gesteld. Lees hier meer over uw rechten en plichten bij het gebruik van e-books. »

1 2 3